header crete nature chevre


Bio wijn en raki

In de maand september oogsten wij onze druiven in de bergen. Deze wijnvelden worden niet bespoten of geïrrigeerd. Voor het maken van onze wijn mengen we de druivensoorten Agiotiko en Shiraz met elkaar. Terwijl we het druivensap in een eiken vat doen om het een aantal maanden te laten rijpen, gebruiken we de pulp om het Kretenzische drankje 'Raki' te distilleren. Als je op Kalyvitis verblijft, kan je onze rode wijn en Raki proeven. Een glaasje is op zijn tijd is lekker en gezond!

 

De geiten Latika en Aïcha

Latika en Aïcha zijn dé nieuwsgierige, eigenwijze dames van Kalyvitis. Het zijn onze eerste geiten waar we op hebben leren melken en het is ons gelukt, na langdurig testen en uitproberen, om onze eigen unieke geitenkaasjes te maken.

Latika en Aïcha houden van eten, kauwen en herkauwen. Dus iedereen die hen wilt voeren, verwelkomen ze in hun stal. En geven ze melk tijdens je verblijf, wie weet kan je hen eens melken..!

 Onze kippen

Op Kalyvitis lopen een aantal pittige tantes rond. Hoewel ze het gezamenlijk erg gezellig hebben en veilig in een hele grote ren vertoeven, houden ze ook graag van een beetje aandacht. Vooral voor groente en fruit afval komen ze razendsnel naar het hek gespurt. Dus als je een onderonsje wilt en/of eens etensresten overhoudt, weet bij wie je terecht kan!

 

Stralende energie

Omdat we op Kalyvitis bewust met én in de natuur leven, hebben we er ook voor gekozen bewust met energie om te gaan. Op Kreta schijnt per jaar gemiddeld 3.000 uur de zon. Dus hebben we besloten van deze lichtstralen gebruik te maken. Kalyvitis heeft zonpanelen met een vermogen van 10kw. Wij doen daardoor meer energie opwekken en leveren dan dat wij verbruiken.

 kalyvitis-natuur18

 

 

 

 

kalyvitis231