header crete nature olives

 

 

 

Kalyvitis olijfolie

 

Onze olijfolie komt rechtstreeks van de olijfbomen om ons huis. Door de bergen en het zonnige klimaat is het hier ideaal voor de olijven om te groeien. In de olijfgaarden is één soort olijf te vinden, namelijk de Koroneiki. In de maand december doen wij zelf onze oogst. We halen de olijven handmatig met een soort elektrische borstel van de boom en verzamelen ze vervolgens in jute zakken. Wij zorgen er altijd voor dat de geplukte olijven binnen 48 uur bij de fabriek zijn, waar ze direct tot olijfolie worden geperst. Vanuit de fabriek laten we de olie enige tijd bezinken en gieten het daarna direct in blikken. Klaar voor gebruik!

 

 

Dit houdt dus in dat het productieproces van onze olijfolie geheel natuurlijk verloopt. De olijfolie komt van Kalyvitis grond, met één olijfsoort, die we zelf plukken, en zelf naar de fabriek brengen. Daar volgen we zelf het persproces en doen we vervolgens de olie zelf in blikken. M.a.w. onze olijfolie is natuurzuiver en 100% gecontroleerd!

 

 

olive6    olive4    olive5

 

 

 

Adopteer een olijfboom

 

Je hebt de mogelijkheid om op Kalyvitis een olijfboom te adopteren. Met deze adoptie steun je ons om de productie van onze olijfgaard zuiver en kleinschalig te houden. Voor één jaar is jouw olijfboom voorzien van je naambordje en kan je genieten van de olie die zij, en alle andere olijfbomen op Kalyvitis, geproduceerd hebben. Als je tijdens je adoptieperiode wilt zien hoe jouw olijfboom hier groeit en bloeit, ontvang je 10% korting op een verblijf in één van onze Cabanes.

 

 

In 2016 is er een olijfboom geadopteerd door:

 


kalyvitis40

 

olive1

 

boom2

 

boom3

 

boom4