Kalyvitis

Kalyvitis is een idyllisch plekje op Zuidoost Kreta. Het ligt midden tussen de olijfvelden, omringd door bergen met geurende dennenbomen. Je bevindt je hier midden 'in het groen', maar tegelijkertijd slechts 1,8 km van de azuurblauwe zee met haar stille strandjes.

Hier op Kalyvitis ben je ver weg van de massa en de korte lontjes maatschappij. Je vindt er complete rust en je leeft er op je eigen manier met de natuur. Zo kan je met een goed boek in je hangmat bungelen, dobberen in één van de prachtige baaitjes vlakbij, of uitdagende fiets- en wandeltochten maken door schitterende kloven en gebergten. Het kan allemaal, het ligt in jouw handen!

 

Stenen huisjes

Je thuisbasis op Kalyvitis is één van onze stenen huisjes. Een huisje is erg comfortabel ingericht en van alle gemakken voorzien; alleen bewust niet in technologisch opzicht. Er is geen televisie, geen radio, in beperkte mate internet- en telefoonverbinding, en het gebruik van airco is optioneel. Hier word je verwend met een andere luxe; de luxe van originaliteit, persoonsgerichte service, onvergetelijke activiteiten en alle rijkdom uit de natuur.

De producten die hier vandaan komen, worden op kleine schaal, maar met grote zorgvuldigheid gemaakt. Onze geitenkaasjes, honing, wijn en olijfolie zijn voor de liefhebbers een feest om te proeven. En als we proosten op het goede Kretenzische leven, dan doen we dat met hun eigen lokale drank 'Raki'.... gemaakt op Kalyvitis! Yamas!

 

Olijfolie en honing

Op Kalyvitis bereiden we al onze producten op ambachtelijke en biologische wijze. Voor degenen die daar thuis van willen nagenieten, is onze olijfolie en honing hier te koop. Zodat ook na je verblijf, je weer even kan proeven hoe mooi en uniek dit plekje op Kreta is!

 

Om een indruk te krijgen van Kalyvitis en haar omgeving, klik hieronder...

ecotourism-kreta7

 

 

 

 

kalyvitis302

 

 

miel11